Продукти

рецепти

0808

Пилешки филенца с хрупкава коричка от корнфлейкс

Нарежете филе от гърди на тънки жулиени. Овкусете със смес от дижонска горчица и кетчуп (пропорция 1:1) и добавете сол и черен пипер на вкус. За да засилите приятния вкус на месото, добавете скилидка чесън, чили сос или малко табаско, за любителите на много лютото.
Маринованите филенца се овалват в смес от счукан на ситно корнфлейкс и галета (пропорция 3:1). 
Пържете на тиган или във фритюрник в нагорещена мазнина до получаване на златист цвят. 
За това класическо лятно предястие ви предлагаме освен комбинация със студена бира, да си направите и студен сос Тартар:
За него ще ви трябва заквасена сметана, сирене Филаделфия или кисело мляко, прясна мента и лимонов сок. 
Смесете заквасената сметана с Филаделфия (или с кисело мляко), в пропорция 2:1
Нарежете на ситно прясната мента
Изстискайте сока от един лимон и настържете малко от кората
Добавете сол и зехтин на вкус
Сосът е готов за директна консумация
  • пил. филе от гърди
  • горчица
  • кетчуп
  • сол
  • черен пипер
  • чесън, чили сос или табаско