Продукти

рецепти

09.08

Ароматно печено пиле със зеленчуци

Най-хубавото на тази рецепта е, че подготовката ще ви отнеме не повече от 15 мин, а останалото ще свърши фурната. 
 
Загрейте фурната до 180 ° C . Нарежете доматите и ги наредете в голяма тава за печене, ако сте се спрели на чери домати – нарежете ги на половина или оставете цели, в случай че са много ситни. Обелете лука и го нарежете на големи парчета. След това изчистете чушките от семки и ги нарежете на лентички. Добавете ги в тавата, заедно с пилешките бутчета.  
Намачкайте чесъна с плоската страна на ножа и го добавете в тавата. След това поръсете листенца прясна мащерка върху червения пипер, добавете зехтина, балсамовия оцет, щипка сол и черен пипер. 
Добавете сместа в тавата така, че да покрие всичко. Уверете се обаче, че пилето не е покрито със зеленчуци (за да се изпече добре). 
Печете около час, докато пилето получи златист цвят и го залейте няколко пъти със соса в тавата по време на изпичането. 

Сервирайте със зелена салата, гарнитура от ориз или просто с филийка ароматен хляб!

Продукти:
  • пилешки бутчета без кожа (ние ви предлагаме да са от пиле DUC, напомняме ви, че вкусът му най-много напомня на този на домашната кокошка)
  • зрели домати (може и чери доматки за по-средиземноморски стил на ястието)
  • червена чушка
  • червен лук,
  • жълта чушка, 
  • няколко скилидки чесън,
  • прясна мащерка 
  • червен пипер
  • зехтин
  • балсамов оцет
  • сол и черен пипер