Продукти

рецепти

19.09

Крехки ароматни свински стекове от плешка

Намажете стековете с мазнина, за да попиват добре подправките. След това поръсете обилно с червен и черен пипер, дафинов лист, бахар и малко лют пипер. Сложете в дълбока тава стековете, заедно с пресни магданоз и мащерка. Добавете глава кромид лук за аромат и моркови. Залейте стековете с добре разтворен зеленчуков бульон и добавете малко червено и бяло вино. Долейте с вода до половината на дълбочината на тавата. Увийте с алуминиево фолио и печете на умерена температура (около 180 градуса) за близо час-час и половина. Под фолиото месото се задушава и парите от соса проникват и го превръщат в изключително крехки и ароматни вкусни стекове.

  • Свински стекове от плешка
  • Олио
  • Червен пипер
  • Черен пипер
  • Дафинов лист
  • Бахар
  • Кромид лук
  • Моркови
  • Зеленчуков бульон
  • Червено и бяло вино
  • Пресен магданоз
  • Прясна мащерка