Продукти

рецепти

1410

Свинско бонфиле с кокосово ризото

По желание нарежете бонфилето на медальони или жулиени. 
Овкусете със сол и пипер и оваляйте месото в брашно. С малко мазнина сложете бонфиленцата в тиган на средно силен огън. Оставете до получаване на златист цвят. 
След като отстраните месото от тигана, в същата мазнина сложете ориза с лук и чесън. Запържете до получаване на стъклен вид на ориза. След това добавете чушките и гъбите и долейте със зеленчуковия бульон. 
След около 10 минути добавете към ориза кокосовото мляко и настърганите джинджифил и лимонова кора.
Добавете месото към ориза и разбърквайте докато се пече, до получаване на кремообразна смес на ориза. 
Добавете малко масло, за по-плътен аромат. 

  • Свинско бонфиле
  • ориз басмати
  • чесън
  • лук
  • зелени и червени чушки
  • гъби печурки
  • кокосово мляко
  • зеленчуков бульон
  • сол
  • черен пипер
  • джинджифил
  • лимонова кора