Продукти

рецепти

1610

Свински винен кебап

Нарежете свинският шол на късчета и подправете със сол и пипер. Оваляйте в малко брашно и запържете в тиган за кратко, до получаване на златист цвят. След това загасете с бяло вино за готвене. Сложете месото в тава за печене.
В тигана сложете кромид или праз лук, чесън, дафинов лист, бахар (сухите подправки отварят аромата си при загряване).Добавете пресни домати, нарязани на кубчета, за да приготвите доматен сос.
Смесете с месото в тавата и залейте с бульон и още вино. Ако желаете да сгъстите соса, разтворете малко брашно в студена вода и добавете. След това покрийте тавата с фолио за печене и сложете в предварително загрята фурна на 120 градуса. Печете около 4 часа, като междувременно проверявате месото дали се е окрехотило. 
След това отстранете фолиото и запечете до зачервяване на месото.