Продукти

рецепти

2110

Пиле Тика Масала

Червеният пипер, кориандъра, кимиона, канелата, джинджифила и чилито потопете в леко загрят зехтин – така маринатата ще стане по-плътна на аромат и вкус. Разбъркайте с кисело мляко. Със сместа мариновайте от всички страни пилешкото филе. Оставете да престои в хладилник за около час.

Междувременно пригответе соса

Запържете в олио лука заедно с пресните домати, лютата чушка, чесъна, джинджифила, кимиона и кориандъра, доовкусете със сол и пипер. Добавете доматеното пюре и оставете да ври на слаб огън около 1,5ч. След като премахнете соса от тигана изчакайте да изтине до сгъстяване. Пасирайте до получаване на еднородна смес, след това добавете готварската сметана, маслото и орехите/смлени/.

Извадете пилешкото от марината, запечатайте от двете страни на тиган или скара. Потопете филетата в соса

  • За марината:
  • Сладък червен пипер – 10гр
  • Кориандър - 5гр
  • Кимион -2гр
  • Канела - 2гр
  • Чили сос – 10мл
  • Сухо чили - 2гр
  • Джинджифил 2гр
  • Кисело мляко – 1 кофичка

  • За 1 литър сос:
  • Една глава кромид лук 
  • Една скилидка чесън
  • Джинджифил – 5
  • Една зелена люта чушка
  • Кимион – 2гр
  • Кориандър – 2гр
  • Домати – 300гр
  • Доматено пюре – 1л
  • Готварска сметана – 50мл
  • Масло – 10гр
  • Олио – 10гр
  • Орехи – 50гр
  • Сол и черен пипер на вкус