Продукти

рецепти

2210

Задушен джолан със винен сос

Смесете сухите подправки с горчицата и намажете добре джолана от всички страни. Оставете в хладилника за 12 часа, за да попие добре маринатата в месото.

За по-вкусно ястие пригответе домашен бульон. За него ще са ви необходими кости от месо, с което разполагате, моркови, магданоз, целина, глава лук, дафинов лист, пипер на зърна и мазнина за запържване. Първо запържете зеленчуците и залейте с вода. Добавете костите и подправките и изчакайте да заври. Отсранявайте пяната, която ще се появи. След като заври, намалете котлона и оставете тенджерата да ври около два часа. След това отцедете с гевгир изчакайте да се охлади.

След като джоланът е бил 12 часа в хладилника го сложете в тава, наполовина пълна с приготвения бульон. Залейте с вино за готвене и добавете морковите, лука и целината. Покрийте тавата с фолио и задушете за 8 часа на температура 120 градуса. 

След това махнете фолиото и допечете до зачервяване на месото.

  • Свински джолан - преден или заден, по желание
  • Горчица
  • Червен и черен пипер
  • Пилешки кости за приготвяне на бульон
  • Магданоз
  • Дафинов лист
  • Бяло или червено вино
  • Целина
  • Моркови
  • Лук
  • Олио
  • Сол