Продукти

рецепти

17/12

Специална пържола с пълнеж от фета сирене, спанак и сушени домати

Загрейте предварително грил тиган на среден огън и фурната на 200 градуса. С помощта на остър нож направете прорез в пържолите, за да се получи нещо като джоб. Смесете фета сиренето, спанака, сушените домати и маслините в купа. Напълнете джобчетата от пържолите със сместа и добавете сол и черен пипер. „Затворете“ джобчетата с помощта на накиснати предварително във вода дървени шишчета или клечки за зъби (така ще избегнете изгарянето им). За да предотвратите залепване намажете повърхността на грил тигана/скарата с мазнина. Печете около 10 минути като въртите пържолите от всички страни до получаване на кафеникав цвят. Прехвърлете в тава за печене и сложете във фурната за 20 минути. Преди сервиране отстранете шишовете/клечките за зъби.

  • Свински специални пържоли – 4 бр
  • Натршено сирене Фета
  • Половин чаена чаша ситно нарязан спанак (може размразен)
  • 2 супени лъжици нарязани маслини Каламата
  • 2 супени лъжици нарязани на ситно сушени домати
  • Мазнина за готвене
  • Сол и черен пипер