Продукти

рецепти

0401

Пълнени котлети с моцарела

Разтворете солта и захарта в купа с топла вода (3 чаши). Направете прорез във всяка пържола от извитата част, за да образувате джоб. Потопете котлетите в саламурата за около 5 мин.
Междувременно, нарежете ескаролата на ситно с чесъна, залейте със зехтин и овкусете със сол и пипер.
Извадете месото от саламурата и подсушете с кърпа. Във всеки джоб поставете по един слайс моцарела и напълнете със сместа от ескарола и чесън. Намажете котлетите със зехтин и поръсете с босилек.
Нагорещете зехтин в грил тиган с капак на среден до силен огън. Печете пържолите от двете страни, до получаване на кафеникаво-златист цвят. След като отстраните котлетите, сложете в тигана боба, добавете малко вода и овкусете със сол и пипер. Разбъркайте добре и върнете котлетите в тигана. Затворете с капак и печете още около 8-10 мин.
Сервирайте заедно с боба като гарнитура. 

*може да замените босилека с билка по вкус, както и ескаролата с къдрава маруля или друга зелена салата 
  • 4 свински котлета 
  • 1/4 ч.ч захар
  • половин ескарола/къдрава зелена салата
  • 2 скилидки чесън
  • 4 с.л зехтин
  • 4 слайса моцарела
  • ситно нарязан босилек/билка по вкус
  • 1 консерва боб
  • сол
  • черен пипер