Продукти

рецепти

12 01

Шпикован свински врат

С помощта на остър нож промушете месото на няколко произволни места - така че образувате джобчета. Нарежете на ситно магданоза и мащерката и ги смесете със счукан чесън, лимонов сок, зехтин, трапезна горчица и домашна горчица (може да намерите домашна горчица при нас), овкусете със сол и черен пипер. Пасирайте сместа. 
Междувременно напълнете месото с моркови, краставички и чесън. Потопете врата в маринатата и оставете за няколко часа да попие добре. За по-бързо и лесно изпичане нарежете месото на пържоли. 
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40мин, в зависимост от дебелината на пържолите.
Вижте видеото
  • свински врат без кост
  • моркови
  • кисели краставички
  • чесън
  • лимонов сок
  • зехтин
  • трапезна горчица
  • домашна едросмляна горчица
  • прясна мащерка
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер