Продукти

Рецепти

15 01

Домашен кълцан суджук с бял боб и доматен сос

Загрейте олиото в тиган на среден огън и добавете чесъна. Запържете около 2-3 минити, докато придобие златист цвят. Добавете суджука и печете, докато месото придобие кафеникав цвят, около 10 минути. След това добавете доматеното пюре и билките и разбъркайте добре. Оставете да къкри около 5 минути. Изсипете боба (готов от консерва или предварително сварен от вас), залейте с чаша вода и затворете с капак. Гответе докато суджукът се сготви добре, около 30минути. Доливайте с малко вода през известно време. След това отворете капака, за да се сгъсти сосът. Поръсете със сол и черен пипер. Сервирайте в чинии с дълбочина.
  •  Олио 2 супени лъжици 
  • Една консерва бял боб/ половин пакет бял боб -предварително сварен
  • 4 ситно нарязани скилидки чесън
  • 2 домашни свински суджука
  • Доматено пюре
  • Прясна мащерка/джоджен/босилек - по вкус
  • Сол и черен пипер