Продукти

рецепти

2901

Мини сандвичи с телешки кюфтенца в пармезанови бисквитки и доматен сос

Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Смесете в купа брашното, половината пармезан, бакпулвера, захар, сол и пипер. Разбъркайте добре. Добавете маслото и само с върха на пръстите разбърквайте внимателно до получаване на нещо като бучки. Поръсете с магданоз. Малко по малко доливайте с мляко и разбивайте с помощта на вилица, докато се получи "раздърпана" смес като на конци. Ако сместа ви се струва суха, добавете още мляко. Сложете разтеленото брашно върху набрашнена повърхност и го сгънете няколко пъти (около 8-10), докато остане твърдо. Покрийте с влажна кърпа и оставете така за 10 минути. След това разточете добре тестото и с помощта на формички за бисквитки изрежете тестото. Облечете бисквитките в хартия за печене, поръсете с останалата част от пармезана и печете във фурната около 15 минути, докато придобият златист цвят. 
В тиган на силен огън запържете лука и чесъна в зехтин, докато омекнат - около 3 минути
Добавете и доматите и разбърквайте, оставете да къкри докато се сгъсти и намалее, около 25 минути. Добавете пресен босилек

Сложете кюфтенцата между бисквитите, добавете слайс чедър или ементал и залейте със сос. 

  • телешки кюфтенца 
  • сирене чедър/ементал
  • 3 ч. ч брашно
  • 1 ч.ч настърган пармезан
  • 1/4 ч.ч захар
  • 2 с. л бакпулвер
  • 1/2 ч. л сол
  • 1/2 ч.л черен пипер - млян
  • масло, нарязано на кубчета
  • 1/4 ч.ч ситно нарязан пресен магданоз
  • 1 ч.ч пълномаслено прясно мляко
  • 1 средно голяма глава лук, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 4-5 домата, нарязани на кубчета
  • листа пресен босилек
  • сол и черен пипер