Продукти

рецепти

14 02

Печен свински врат, глазиран със соев сос

Смесете виното, соевия сос, захарта, чесъна, джинджифила, олиото и анасона в купа и разбъркайте добре. 
Сложете свинското в дълбока чиния и го залейте с половината смес. Обърнете го от другата страна, за да се намаже добре. Оставете в хладилника за около 3 часа, като от време на време въртите месото. 
Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Сложете месото, заедно с маринатата в тава за печене и добавете около 300-400 мл вода. Покрийте с фолио, намалете градусите на 160 и печете така около 1 час и половина. 
След това отстранете фолиото, печете около 1 час, докато се окрехкоти месото, като междувременно с помощта на четка, мажете със соса. 
Преместете месото в друг съд и отново покрийте с фолио. Оставете го да почине около 20 мин. 
През това време затоплете останалата половина от маринатата в малка тенджера, след като заври, намалете котлона и оставете да къкри за около минута.  
Нарежете врата на тънки пържоли. Сервирайте в чиния и залейте пържолите със сос. Комбинирайте с гарнитура по ваш вкус – може със задушени зеленчуци или свежа салата. 

  • 1 цяло парче свински врат /около 2 кг/
  • ½ ч.ч сухо ликьорно вино
  • 1/3 ч.ч. соев сос
  • 1/3 ч.ч кафява захар
  • 4 скилидки чесън (пасирани)
  • 25 гр. Настърган джинджифил
  • 1 с. л. сусамово олио
  • Анасон – на вкус