Продукти

рецепти

1602

Агнешки котлети с chef марината

Нарежете листа мента, пресен магданоз и пресен лук. Към тях добавете джоджен, черен пипер и сол. Изцедете пресен сок от лимон и лайм и го изсипете към билките. Добавете чесън, стрит на паста, поръсете с лют пипер и добавете зехтин. С помощта на блендер смесете всички съставки. Потопете добре котлетите в маринатата и оставете за поне 2-3 часа в хладилник. Колкото повече месото стои мариновано, толкова повече ще поеме ароматите и вкусовете.
Изпечете на предварително загрят грил тиган за 10-15 минути, на среден огън.


  • агнешки котлети
  • прясна мента
  • магданоз
  • пресен лук
  • джоджен
  • лимон
  • лайм
  • чесън
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол