Продукти

рецепти

1902

Свински вратни пържоли на фурна с гъби

Овкусете пържолите със сол и черен пипер. Междувременно, нарежете лука и го смесете с мащерката и печурките. 
Оваляйте пържолите в малко брашно и ги запържете до златист цвят. 
След като отстраните месото от тигана, сложете гъбите с мащерката и лука, добавете чесън и залейте с бяло вино. Добавете масло и разбърквайте. 
Успоредно с това, сварете зеленчуков бульон. Добавете го към сместа и сложете дафинов лист за аромат. 
Преместете пържолите в тава за печене и залейте със сместа, така че да покрие половината дълбочина. Затворете с капак или завийте с фолио и сложете в предварително загрята фурна. Печете на 180 градуса за около 40 минути. 

  • свински вратни пържоли без кост
  • печурки
  • мащерка
  • лук
  • сол
  • черен пипер
  • брашно
  • чесън
  • бяло вино
  • масло
  • зеленчуков бульон
  • дафинов лист