Продукти

рецепти

1602

Специална свинска пържола с пълнеж от фета, сушени домати и маслинена паста

Начукайте пържолите добре в областта на кокала, с остър нож направете джоб в котлета. Смесете намачкано фета сирене, сушени домати и маслинена паста и разпъркайте до получаване на кремообразна смес. Внимавайте с маслинената паста, тъй като тя е по-солена. Напълнете джобовете на пържолите със сместа. 
Към зехтинената смес от сушените домати добавете щипка сол и черен пипер и залейте пържолите. Оваляйте ги в брашно. 
В предварително нагорещен тиган сложете зехтин и запържете пържолите до полуаване на златист цвят. За повече аромат на месото добавете в тигана стръкче пресен розмарин.
Преместете пържолите в средно дълбока тава за печене и долейте до половината на съда със зеленчуков бульон. Сложете няколко стръкчета прясна мащерка и затворете тавата с фолио за печене.
Печете във фурната за около 20 минути на 180°C 
  • Свински специални пържоли
  • сушени домати
  • маслинена паста
  • сирене фета
  • пресен розмарин
  • прясна мащерка
  • зехтин
  • брашно
  • зеленчуков бульон
  • сол
  • черен пипер