Продукти

рецепти

0709

Свински вратни пържоли с лимон и чесън by Jamie Oliver

Сложете зехтин върху всяка пържола. Поръсете със ситно нарязания чесън, ситно нарязаната салвия, сол и млян черен пипер. Настържете лимонената кора и поръсете, след това разрежете лимона на две и изстискайте сока от половината лимон. Добавете към пържолите. Намажете добре от всички страни всяка пържола. В силно нагорещен тиган поставете пържолите така, че да не се опират една в друга. Обърнете ги след 2 мин. като след това ги обръщайте през една минута, готвят се общо 8 минути.Изстискайте сока от другата половина лимон в тигана с пържолите, след това ги извадете. Сервирайте със свежа салата.

Оригиналната рецепта вижте тук

  • 4 свински вратни пържоли
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • шепа прясна салвия, ситно нарязана
  • зехтин
  • сол
  • млян черен пипер
  • 1 лимон