Продукти

рецепти

1409

Свински пържоли на тиган с горчица

Овкусете месото със сол и пипер от двете страни. Намажете добре и страничната част, където има мазнина, тя ще прибави още повече вкус и аромат. В предварително загрята мазнина в тиган поставете пържолите и запържете до позлатяване от всички страни, особено страничната част, след това добавете краве масло и заливайте постоянно месото от всички страни. Извадете пържолите и ги залейте с препърженото масло от тигана, за да продължат да се готвят. Добавете зехтин в тигана, заедно с чесъна и лука, нарязани на ситно. Докато се запържват, разбърквайте и добавете ликьор. Фламбирайте, за да се изпари алкохолът и пържолите да придобият карамелено кафяв цвят, залейте с пилешки бульон. Добавете готварска сметана, трапезна горчица и едрозърнеста горчица, разбърквайте добре до еднородна смес. Върнете месото в тигана и ги оставете за няколко минути в соса.
  • 4 бр свински Т бон 
  • 2 с.л едрозърнеста горчица 
  • 2 с.л трапезна горчица 
  • 1 глава нарязан на ситно лук 
  • 2 скилидки стрит чесън 
  • 60 мл готварска сметана 
  • 90 мл ликьор 
  • 1 чаша пилешки бульон
  • масло
  • сол и пипер
  • зехтин

*Оригиналната рецепта на Гордън Рамзи е със свински котлети, ние решихме да я сготвим с още по-крехкия Т бон стек. Вижте рецептата му тук