Продукти

рецепти

2109

Пикантно свинско с люти чушки

Загрейте предварително фурната на 180 °C. За приготвянето на ястието ще ви е нужнa дълбокa тенджера с капак. Ако върху парчетата джолан са останали неразкъсани ципи от мазнина, ги разрежете. Овкусете добре месото със сол и пипер. Излейте зехтин  и сложете месото. Гответе около 15 минути на котлон на среден огън, след това отстранете месото от тенджерата. Добавете лука, лютите чушки, пушения пипер, кима и ригана и овкусете с още сол и пипер. Намалете температурата и гответе за около 10 минути, след това добавете пресните чушки, печените чушки и доматите. Върнете свинското обратно в тенджерата, разбъркайте добре и залейте с вода, колкото да покрие месото. Оставете да кипне, след това печете в предварително загрята фурна за 3 часа. Ще разпознаете, че месото е готово, когато то може да се раздърпва като на конци. 

Оригиналната рецепта на Jamie Oliver вижте тук

  • 2 кг обезкостен свински джолан
  • 2 глави червен лук
  • 2 червени люти чушки
  • 2 с.л пушен червен пипер
  • 2 ч. лъжички ким
  • 5 чушки - зелени и червени
  • 280 г. печени чушки, без сок
  • 400 гр plum tomatoes в консерва
  • 4 с.л ябълков оцет/винегрет