Продукти

рецепти

2809

Задушено свинско с бира и кнедли с горчица

Овкусете месото със сол и пипер, поръсете с брашно и разбъркайте добре. Нарежете морковите на колелца с размер, близък до този на късчетата месо, Обелете лука и чесъна и ги нарежете на парчета. Загрейте зехтин с дълбок тиган и поставете месото, след няколко минути добавете морковите, лука, чесъна, прясна мащерка и дафинов лист. Разбърквайте добре. Отстранете от котлона и залейте с бира. Добавете доматено пюре и долейте с бульон, колкото да се покрият продуктите. Затворете с капак и печете за около два часа във фурна на слаб огън. След като е готово ястието, поставете върху котлон. През това време в купа пригответе тесто за кнедлите, смесвайки брашно, вода, сода, едрозърнеста горчица и малко количество патешка мас, може и свинска. Оформете топчета и ги спуснете при яхнията на котлона. След няколко минути ще бъдат сготвени. 

Оригиналната рецепта на Gordon Ramsay е с телешко месо, може да я видите тук  

  • свинско месо за готвене
  • моркови
  • лук
  • чесън
  • мащерка
  • дафинов лист
  • зехтин
  • доматено пюре
  • бира
  • брашно
  • бульон
  • едрозърнеста горчица
  • сода
  • сол и пипер