Продукти

7 03

Свински шницели Macau style / Антъни Бурдейн/

В оригиналната рецепта се използва китайско оризово вино и китайски тъмен оцет, ние ги заместваме с бяло вино и балсамико. Антъни Бурдейн изолзва микс от 5 азиатски подправки, които ние решихме да заменим с комбинация от ароматите на кардамон, кориандър, индийскo орехче, канела и пипер. 
Нарежете месото на тънки шницели. В купа смесете виното, балсамико, сусамово масло, чесъна и сухите подправки. Оваляйте добре месото в маринатата и го покрийте с капак/плик/фолио. Оставете поне за час в хладилник, а най-добре за една нощ. Оваляйте маринованите пържоли в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. В предварително загрята мазнина изпържете до златисто. Отстранете от тигана и ги поставете върху лист хартия, за да се оттече мазнината.
По желание сервирайте с пикантен сос и препечен тост. 
Оригиналната рецепта вижте тук

  • Свинско контрафиле
  • Соев сос
  • Бяло вино
  • Балсамов оцет
  • Сусамово масло
  • Чесън
  • Коризндър
  • Кардамон
  • Канела
  • Индийско орехче
  • Черен пипер
  • Брашно
  • яйце
  • Галета
  • Олио