Продукти

Свинско бонфиле със спанак

Загрейте предварително фурната на 180 градуса. 
В тиган на среден огън загрейте зехтин и добавете лука. Запържете докато омекне и след това добавете спанака с щипка сол и черен пипер. Покрийте с капак и гответе около 10 минути докато се изпари водата. 
Разрежете бонфилете през средата по дължина и с помощта на чук за месо го разстелете. Овкусете със зехтин, сол и пипер. 
В средата сложете сготвената смес и завийте на руло. За да не излезе плънката и да се задуши добре, увийте месото във фолио като завиете добре в двата края. Печете с малко мазнина за около 15-20 минути. 
Месото трябва да остане леко розово в сърцевината. Преди да сервирате, оставете да почине за кратко на стайна температура.

Жак Пепен приготвя и като гарнитура към ролето чери домати със зехтин на тиган. В оригиналната рецепта той слага и чедър в пълнежа на месото, ние обаче решихме да оставим месото само със спаначена плънка. 

Рецептата на Жак Пепен може да видите тук

  • Свинско бонфиле
  • Спанак
  • Лук
  • Зехтин
  • Сол
  • Черен пипер